M4. Ud1. Llistes, anàlisi de dades i accés a dades externes

Una taula o llista en Excel es un conjunt de dades organitzades en files o registres, en la que la primera fila conté les capçaleres de les columnes (els noms dels camps), i les altres files contenen les dades emmagatzemades (els registres). És com una taula d'una base de dades. Les taules son molt útils perquè a més d’emmagatzemar informació, inclouen una sèrie d’operacions que permeten analitzar i administrar aquestes dades de forma molt còmoda.

Mòdul 1.1: Llistes
Creació i us de llistes en un full de càlcul, revisant com es pot utilitzar un formulari per veure les dades de les mateixes, i com es poden ordenar les dades i validar la informació introduïda en les cel·les.
Lliçons: Conceptes bàsics; autocompletar; formularis; ordenar llistes; validació de dades; estendre formats i fórmules.

Mòdul 1.2: Filtres i taules
Què son i per a què s’utilitzen els filtres sobre llistes de fulls de càlcul: filtrar dades per extreure únicament la informació adequada, filtre automàtic i filtres avançats, i treball amb dades filtrades. Finalment es treballarà com designar rangs de cel·les com si fossin taules.
Lliçons: Filtrar dades; filtre avançat; copiar dades filtrades; treballar amb llistes filtrades; treballar amb taules.

Mòdul 1.3: Subtotals
Descripció de la creació de subtotals obtinguts a partir de les dades d'una llista, amb l’objecte de realitzar càlculs parcials i generals. També s’indica cóm es poden crear gràfics amb subtotals i l’ús de diferents funcions per tal de calcular totals i subtotals.
Lliçons: Subtotals automàtics; organització de subtotals; gràfics amb subtotals; totals avançats.

Mòdul 1.4: Taules i gràfics dinàmics
Creació i treball amb taules dinàmiques i gràfics dinàmics, que utilitzen funcions de resum per mostrar les dades. També s'aprendrà a consolidar les dades de diferents fulls.
Lliçons: Crear taules dinàmiques; treball amb taules dinàmiques; actualització i gràfics dinàmics; consolidació de dades.


VIDEOTUTORIALS


RECURSOS AUXILIARS


Exemples (descarregueu en local al vostre ordinador aquests arxius d'exemple pel seu funcionament):

Darrera modificació: divendres, 20 març 2020, 11:41